Predstavnike Mreže “Mladi za bolje medije” osnovane u okviru istoimenog projekta, danas su ugostili novinari i urednici RTRS-a i Banjaluka.com portala, koji su s njima razgovarali o važnosti interakcije između mladih i medija, kako bi novinari saznali koji je to sadržaj koji mladi žele da gledaju i slušaju.

Učesnici su također, imali priliku da se upoznaju sa zahtjevima novinarske profesije i procesom proizvodnje vijesti.

Mladi u posjeti RTRS-u

“Smatram da bi TV kuće trebale da imaju više sadržaja za mlade ljude kako bi privukle njihovu pažnju. Sretan sam što sam danas imao priliku da po prvi put vidim šta je sve potrebno da se vijest emituje i kako se stvari odvijaju iza kamera.”, kazao je Vladislav Pejić.

 

Novinari/ urednici Tamara Ćuruvija RTRS i Milorad Labus www.banjaluka.com su mladima prenijeli svoja znanja i dugogodišnja iskustva i pojasnili kako se novinarski trendovi mijenjaju ali kako kredibilno novinarstvo ostaje vaźan faktor u borbi protiv dezinformacija i pogrešnih informacija.

Mladi u posjeti Banjaluka.com portala

 

“ Upravo ono čime se bavimo svaki dan jeste informisanje čitalaca o temama, koje su u fokusu, tako da i ovaj neposredni vid komunikacije sa mladim ljudima i slušanje njihovih potreba i zapažanja, je važno za kreiranje medijskih sadrźaja”, istakao je Milorad Labus, urednik Banjaluka.com portala.

 

Projekat finansira @Evropska unija u BiH

Hvala @rtrs i @banjaluka.com

O autoru:

Samra

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *